Hannes Minnaar: o.a. Bach, Beethoven en Messiaen

Als klap op de vuurpijl mogen we ons dit seizoen verheugen op een concert van pianovirtuoos Hannes Minnaar. Deze toppianist behoeft allang geen introductie meer. Deze inwoner van Nederhorst, in 2016 winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, zei volmondig ‘ja’ op onze uitnodiging om in de Willibrordkerk een concert te verzorgen. Het belooft een spektakel te worden: Minnaar brengt werken van Bach, Beethoven, Franck en Messiaen.

Programma

  • Johann Sebastiaan Bach: Partita nr. 1 in Bes gr.t., BWV 825

  • Ludwig van Beethoven: Variaties en Fuga in Es gr.t., op. 35 “Eroica”

  • César Franck: Prélude, Aria et Final, op. 23

  • Olivier Messiaen: 3 delen uit “Vingt regards sur l’Enfant-Jésus”

Over Hannes Minnaar

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.

Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Zo trad hij op in het Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig) en Musashino Hall (Tokio) en was hij te gast bij pianofestivals in Bordeaux, Guangzhou en La Roque d’Anthéron.

Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio won hij prijzen op concoursen te Lyon (CIMCL, eerste prijs, 2011) en München (ARD, tweede prijs, 2013). In 2014 traden zij in de serie “Rising Stars” op in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky.

In seizoen 2016-17 had Minnaar een eigen “Spotlight” serie in het Concertgebouw. Naast zijn optreden in de ZaterdagMatinee, gaf hij een solorecital in de kleine zaal, een concert met het Engelse Heath Quartet en een concert met het Van Baerle Trio.

In de herfst van 2016 ontving Minnaar bovendien de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

30 maart, 20:15 uur

  • Willibrordkerk, Nederhorst den Berg
  • Kaarten €17,50 per stuk (inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop)
  • Zaal open: 19:45 uur