Schubert’s Forellenkwintet en pianokwartet van Brahms

De gelauwerde Amerikaanse pianist Derek Han komt speciaal naar Nederland om bij ons een prachtig romantisch programma ten gehore te brengen. Samen met het Amarone Ensemble, met musici uit Nederhorst, speelt hij een pianokwartet van Brahms en het beroemde Forellenkwintet van Schubert.

Update dinsdag 28-2: het concert is UITVERKOCHT.

Programma

  • Johannes Brahms: Pianokwartet, op. 25

  • Franz Schubert: Pianokwintet in A-groot, "Forellenkwintet"

Over de musici

De Amerikaanse meesterpianist Derek Han is een van de meest vooraanstaande pianisten van zijn generatie. Al vele tientallen jaren reist hij de hele wereld over om met de beste orkesten te spelen. In 1998 was hij artistiek directeur van het Zagreb Filharmonisch Orkest in Kroatië en in 1990 was hij artistiek adviseur voor het Moskou State Symphony Orkest.

De vaste kern van het Amarone Ensemble bestaat uit altvioliste Francien Schatborn en cellist Fred Pot. Francien is al vele jaren eerste altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest en Fred was onder meer cellist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Zij worden dit keer bijgestaan door violiste Nadia Wijzenbeek en Wilmar de Visser op contrabas.

9 maart, 20:15 uur

  • Willibrordkerk, Nederhorst den Berg
  • Kaarten €17,50 per stuk (inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop)
  • Zaal open: 19:45 uur